Sla navigatie over

U wenst een geleidehond aan te vragen

De aanvraag

Indien u een geleidehond aan wilt vragen of meer informatie wenst te krijgen over de te volgen procedure, neem dan contact op met Scale Dogs per telefoon (tel 02-660 77 56 – GSM: 0473-30 24 27), per mail (info@scaledogs.be) of door ons een brief te sturen (Scale Dogs vzw – Brusselsesteenweg 187 – 1560 Hoeilaart).

Telefonische bespreking van uw aanvraag

Na ontvangst van uw vraag zal één van de instructeurs contact met u opnemen teneinde uw eventuele kandidatuur te bespreken. Daarna zal er een eerste afspraak bij u thuis gemaakt worden om kennis te maken en u alle gewenste informatie te verstrekken.

Eerste kennismakingsontmoeting

Tijdens de eerste ontmoeting bespreken wij samen uw verwachtingen en wensen, het werkaanbod voor de hond, de woonomgeving,… Indien u uw kandidatuur in wilt dienen zullen wij een nieuwe afspraak vastleggen om samen het aanvraagformulier in te vullen. Uiteraard heeft u tijdens dit bezoek opnieuw de gelegenheid om ons alle vragen te stellen waar u nog mee zit.

Intakegesprek en O&M evaluatie

Tijdens het intakegesprek vullen wij samen de vragenlijst met betrekking tot uw kandidatuur in (voor zover dit niet tijdens het kennismakingsbezoek werd gedaan). Ook gaan wij samen op stap om uw oriëntatie, mobiliteit en looptempo te evalueren.

Wachtlijst

Voldoet u aan de criteria, dan komt u op onze wachtlijst voor een geleidehond. Een van de instructeurs neemt contact met u op zodra er een hond die overeenstemt met uw profiel aan het einde van zijn opleiding komt.