Sla navigatie over

De pup bij het gastgezin

Als de pups een achttal weken oud zijn worden zij geplaatst bij een gastgezin. Onder begeleiding van Scale Dogs, leren de jonge honden in hun gastgezin om te gaan met alle facetten van het leven. Zij moeten alles ontdekken: de stad, een kermis, vuurwerk, openbaar vervoer, autoverkeer… De jonge honden moeten zich in zoveel mogelijk verschillende situaties volledig op hun gemak en zelfzeker voelen. De rol van onze gastgezinnen is niet te onderschatten. Zij leggen, bij wijze van spreken, de basis voor de opvoeding en de opleiding van onze toekomstige geleidehonden.

Het gastgezin zorgt ervoor dat de pup in zijn eerste levensjaar opgroeit tot een stabiele, gehoorzame, blije hond; de onmisbare basis om later een betrouwbare, evenwichtige geleidehond te kunnen worden. Het werk dat onze gastgezinnen vrijwillig doen is goud waard, wij kunnen hen nooit genoeg bedanken voor hun inzet en hun tijd.

Kan ik gastgezin worden?

Om in aanmerking te komen als gastgezin, is er uiteraard een zeker engagement nodig:

  • U bent bereid de pup op te voeden volgens de instructies van de trainers van Scale Dogs.
  • U neemt de pup zoveel mogelijk overal mee (openbaar vervoer, winkels, restaurants, markten, stations, …) en u maakt voldoende tijd voor hem vrij om te spelen, te wandelen …
  • U moet over een auto beschikken om de verschillende ontmoetingsplaatsen voor de puppyklassen te bereiken (sommige plaatsen zijn niet bereikbaar met het openbaar vervoer, zoals bv ons centrum). Houd er rekening mee dat honden niet toegelaten zijn in huurauto’s of carsharing (bijv. Cambio) .
  • U maakt tijd vrij voor de bezoeken van onze instructeurs, voor het bijwonen van de puppyklassen (3 à 4 keer per maand) en voor de bezoeken aan de dierenartsen verbonden aan ons centrum.
  • De minimum leeftijd voor kinderen in het gezin is 5 jaar.
  • De verzorging en opvoeding van de pup doet u als vrijwilliger. Kosten voor voeding en dierenarts worden door Scale Dogs gedragen.
  • Andere huisdieren in het gezin zijn geen probleem. Ook een andere hond is geen probleem op voorwaarde dat deze een goed karakter heeft en goed is opgevoed. Wel vragen wij om de pup een eigen slaapplaats te geven waar de andere hond niet aanwezig is. U maakt ook genoeg tijd vrij om alleen met de pup op stap te gaan.

Hondenkennis of ervaring met honden is niet vereist, de instructeurs van Scale Dogs zijn er om u te helpen. Liefde voor honden, gezond verstand en motivatie zijn wel heel belangrijk.

Ik wil gastgezin worden

Bent u geïnteresseerd om gastgezin te worden voor een toekomstige geleidehond, bezit u over voldoende tijd en ruimte om een pup in huis te nemen en wilt u ons helpen om de basis te leggen voor een goede geleidehond? Aarzel dan niet langer om je aan te melden als gastgezin. We nemen nadien contact op om uw kandidatuur te bespreken en kennis te maken met u en uw gezin

Gastgezin voor tijdelijke opvang

Naast gastgezinnen die één van onze pups op willen voeden zijn wij ook altijd op zoek naar gastgezinnen die avond, weekend of vakantieopvang willen doen. Mocht u niet over voldoende tijd beschikken om u fulltime te engageren maar ons toch willen helpen met één van onze pups/jonge honden, aarzel dan zeker niet om eveneens aan te melden.