Sla navigatie over

Getuigenissen

Getuigenis van Linda: gastgezin voor Scale Dogs sinds 20 jaar!

20 jaar geleden heb ik één van de beste beslissingen in mijn leven genomen: gastgezin worden voor blindengeleidehonden in opleiding. Een artikeltje hierover gelezen, geïnformeerd bij Scale Dogs, een interview met Rainer … en kort daarop mochten Eric en ik Fidji halen, een klein chocolade labradorke. Dat was de start van een mooi avontuur.

Het is natuurlijk intensief, je bent veel met de hond bezig, veel socialiseren, dingen aanleren, maar het geeft ook heel veel voldoening. Zeker als je hond dan geleidehond kan worden.

Ik heb het geluk gehad dat ik na een tijdje heel veel contact had met Luc, het blinde baasje van Fidji. Door Luc is bij mij niet enkel de interesse voor geleidehonden verder gegroeid, want ik zag wat Fidji allemaal betekende, maar ik kreeg ook een kijkje in de wereld van blinde en slechtziende mensen.

Het mooie aan gastgezin zijn is dat je – naast al die lieve honden – ook heel wat boeiende mensen leert kennen: andere gastgezinnen, instructeurs maar ook baasjes van assistentiehonden.

Toen Luc jammer genoeg op jonge leeftijd overleed, is Fidji terug bij ons gekomen en zijn we samen met Marianne begonnen om met hem demo’s te doen in scholen.

Djambo was onze tweede hond voor Scale Dogs, jammer genoeg is hij geen geleidehond geworden. Na Djambo zijn we begonnen met opvang voor korte periodes te doen: als de gastgezinnen op vakantie zijn, als iemand ziek is, als het goed is voor de hond om eens in een andere omgeving te komen … vangen wij hem op voor een korte periode.
Tientallen honden zijn er in die jaren komen logeren, duizenden foto’s 😊.

Een tijdje na het overlijden van Fidji hebben we Gwen geadopteerd. Zij was 5 jaar geleidehond van Raf. Ook met Gwen hebben we nog verschillende demo’s kunnen doen. Heel veel mooie momenten in die vele jaren met Fidji, met Djambo, met Gwen en de vele hondjes in opvang, maar natuurlijk ook trieste momenten als de honden overlijden.

Twee jaar geleden adopteerden we Ringo, die we nu samen met Scale Dogs opleiden tot demohond. Hopelijk kunnen we binnenkort ook met hem naar scholen en dergelijke.